Digi-D?

DigiD?

Reclamebureau Digi-D uit Kaatsheuvel houdt zich o.a. bezig op het gebied van zowel online als offline communicatie en ontwikkelt websites en intranetsystemen voor bedrijven. Sinds 2003 gebruikt Digi-D de handelsnaam “Digi-D”.

 

In het najaar van 2004 heeft de staat “DigiD“ als merknaam laten registreren. Vanaf het moment dat de staat actief gebruik ging maken van het DigiD-systeem in 2005 doet er zich verwarring voor met reclamebureau Digi-D. Reclamebureau Digi-D wordt gebeld en ontvangt e-mails van burgers die in de veronderstelling zijn met de overheid van doen te hebben.

 

Reclamebureau Digi-D ontvangt DigiD- wachtwoorden, gebruikersnamen en activeringscodes. Het zijn gegevens van allerlei mensen, dus niet alleen “oude vrouwtjes” of digibeten; ook van politici en hoogwaardigheidsbekleders krijgt reclamebureau Digi-D DigiD inlogcodes en wachtwoorden. In de afgelopen jaren hebben wij ruim 65.000 persoonsgegevens binnengekregen. En het gaat onverminderd door.

 

 

DigiD (spreek uit: Die-gie-dee) staat voor Digitale Identiteit. Hiermee kan de overheid op internet uw identiteit controleren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. (bron: gemeentewebsite)

 

 

Dit is een portal van reclamebureau Digi-D om duidelijkheid te scheppen in de verwarring tussen de namen
Digi-D en DigiD en om u te informeren wat hier tot nu toe aan gedaan is.